Săptămâna Francofonei, Martie 2021

Săptămâna Francofonei, Martie 2021

Cu ceva întârziere, dar cu dorința de a desfășura noi activități odată cu încheierea vacanței pe 5 Mai 2021, redăm câteva informații dar și imagini de la Săptămâna Francofoniei, activitate realizată de doamna Cotescu Simona, profesor de franceză, cu implicarea unor elevi deosebiți! Imagini cu creațiile lor sunt disponibile în galeria atașată acestui articol!

În perioada 15- 19 martie 2021, la Școala Gimnazială ,,Petre Tudose’’- Mălureni, structura Zărnești, începând cu clasa a III-a și până la clasa a VIII-a inclusiv, s-a desfășurat proiectul ,,FRANCO-FÊTE’’, coordonat de dna Simona Cotescu, profesor de franceză.

 Proiectul a avut ca scop promovarea  sentimentului de apreciere față de valorile francofone, dezvoltare interesului elevilor pentru învățarea limbii franceze, conștientizarea importanței culturii franceze și aportul acesteia în dezvoltarea și îmbogățirea culturii universale, de-a lungul secolelor. Această manifestare culturală a reprezentat un mod creativ de a sărbători francofonia și a cuprins activități ca:

– prezentări PPT despre francofonie și răspândirea limbii franceze pe glob;

– audiții muzicale;

– quiz-uri;

– realizare de desene, machete despre simboluri francofone;

– filmulețe cu rețete tradiționale franțuzești;

– prezentare de materiale informative despre personalități franceze marcante din domenii precum: muzică, literatură, cinematografie, modă, medicină, fizică,etc. O prezentare realizată de elevul Sîtea Robert, poate fi descărcată de aici: Francofonia – Sâtea Robert cls. a VII-a. Zărnești, Mălureni.

Câteva Imagini cu materialele realizate de elevi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s